Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spaghetti-puttanesca/

Recept

Spaghetti puttanesca

DN Text

Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen.

Hacka sardeller (den mindre mängden om de är mycket salta) och vitlök.

Skär bort kärnor och innerväggar från chilin och skär den i bitar.

Fräs upp hacket i olivolja och stek några minuter under omrörning.

Häll på burktomater, mosa dem grovt med gaffel. Tillsätt tomatpuré och socker. Låt småkoka utan lock i cirka tio minuter så såsen blir riktigt tät.

Lägg i oliver och kapris. Smaka av med peppar och salt om det behövs.

Blanda den avrunna pastan i grytan med tomatsåsen så den blir härligt såsig.
Lägg upp i djupa tallrikar och riv gärna parmesanost eller annan lagrad ost över.