Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 20:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spaghettigratang/

Recept

Spaghettigratäng

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka spagettin enligt anvisningen på paketet.

3. Skala och hacka löken. Skölj och skär paprikorna i mindre bitar. Fräs lök och paprika i olja och curry 1–2 min i en stor kastrull.

4. Tillsätt vatten, hönsbuljongtärning och grädde. Låt småputtra 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5. Lägg den kokta spagettin i en ugnssäker form.

6. Plocka köttet från kycklingen, dela det i mindre bitar och fördela över spagettin.

7. Häll såsen över spagettin. Strö över den rivna osten.

8. Gratinera mitt i ugnen cirka 20 min.

Näring/portion: Cirka 570 kcal 24 g fett, 41 g protein, 57 g kolhydrater