Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 15:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spansk-paella-med-skaldjursmix-och-chorizo/

Recept

Spansk paella med skaldjursmix och chorizo

1. Tina skaldjuren och låt rinna av. Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt saffran, salt och vatten. Koka upp och sjud under lock ca 20 min.

2. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva korven.3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs paprika och korv 2-3 min. Blanda i skaldjuren och fräs ytterligare 2-3 min. Vänd ner fräset i riset. Strö över persilja och krydda med peppar.

Näring/portion ca 650 kcal, 22 g fett, 32 g protein, 80 g kolhydrater