Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 19:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sparrissoppa-och-rabarberomelett/

Recept

Sparrissoppa och rabarberomelett

1. Bryt av toppen från sparrisen och spara till garnering. Skär resten av sparrisen i mindre bitar. Koka sparrisbitarna mjuka i buljongen ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i lätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

2. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten ca 2 min. Toppa soppan med sparris och servera med brödet.

3. Omelett: Skär rabarbern i bitar och låt den smälta i en kastrull med 1 dl florsocker. Dela äggen och vispa vitorna till fast skum. Vispa äggulorna pösiga med ½ dl florsocker. Vänd i äggvitorna.

4. Smält smöret i en stekpanna och häll i smeten. Stek omeletten ca 8 min på svag värme. Låt den glida ner på en tallrik och vänd tillbaka den i stekpanna. Stek andra sidan ca 2 min. Skär omeletten i bitar och servera med rabarbern som dessert.

Näring/portion: Ca 490 kcal, 21 g fett, 19 g protein, 56 g kolhydrater