Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 19:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spenat-och-farostpaj-pa-filodeg/

Recept

Spenat och fårostpaj på filodeg

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader. Stek den finhackade löken mjuk i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt spenaten och låt puttra på svag värme för att dunsta bort så mycket vatten som möjligt. Blanda i hackad persilja och gräslök. Salta och peppra. Låt röran svalna något innan den blandas med kesella, smulad fårost och det hela ägget.

Pensla botten på en form, cirka 35 x 24 cm och kanterna med smör eller olja. Bottna med tre ark filodeg och lägg på en tredjedel av spenat-fåroströran. Varva sedan filodeg och spenatröra och avsluta med filodeg. Pensla ytan med smält smör.

Grädda pajen cirka 30 minuter eller tills den stannat och ytan har fin färg. Skär upp i fyrkanter. Servera pajen ljummen eller kall.
Man kan laga pajen i god tid och ljumma den inför serveringen, cirka 10 minuter i 200 grader varm ugn.