Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 12:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spenatlasagne-med-pinjenotter/

Recept

Spenatlasagne med pinjenötter

DN Text

Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka lök och vitlök och fräs mjuka och glansiga i lite matfett. Blanda i den tinade, grovhackade spenaten. Stek 4-5 minuter. Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.

Blanda ricotta, 2 1/2 dl gräddfil och det mesta av den rivna osten, spara lite att strö ovanpå den färdiga lasagnen. Smaka av med salt och sambal oelek eller kajennpeppar

Smörj en rektangulär ugnsform. Dela den färska lasagnen i fyra delar om den är hel. Lägg ett lager ricottablandning och ett med spenat mellan varje pastasjok. Strö eventuellt russinen på ett av lagren. Bred resten av gräddfilen och osten på det översta lagret. Strö också på pinjenötterna.

Sätt in formen mitt i ugnen och grädda cirka 25 minuter eller tills lasagnen har fått fin färg.