Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 19:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spenatpasta-med-kryddstark-korv/

Recept

Spenatpasta med kryddstark korv

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Tina spenaten. Ansa och skär purjolöken i skivor. Skär korven i små bitar.

3. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna ca 2 min. Lägg upp dem på ett fat.

4. Fräs purjolök och korv i smör i stekpannan ca 3 min. Rör i spenat, crème fraiche och vatten. Låt koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.

5. Häll av vattnet från pastan och blanda ner i spenatröran. Strö över pumpakärnorna och servera.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 28 g fett, 20 g protein, 61 g kolhydrater