Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Spenatsparris

Spenatsparris.
Spenatsparris. Foto: Beatrice Lundborg

Dessa två primörer blir så goda när de lagas tillsammans i försluten påse. Olika exemplar av sparris har skiftande tjocklek, så man bör känna försiktigt om sparrisen i påsen har blivit så mjuk som man vill ha den. Man kan givetvis servera sparrisen som en rätt i sig, med rört smör eller hollandaise­sås, till exempel. Då dubblar man mängden per person.

Ingredienser spenatsparris

4 portioner

20 minuter

250 g grön eller vit sparris

100 g färsk spenat eller babyspenat

25 g smör

½ tsk salt

1. Skär bort ändarna på sparrisen. Om sparrisen är grov kan den behöva skalas, särskilt den vita.

2. Lägg sparrisen i en vakuumpåse. Lägg in spenatbladen (som kan grovhackas eller rivas om man vill). Lägg i smöret och strö över salt. Vakuumförpacka och förslut.

3. Laga sous-vide i 8-12 minuter på 84 grader. Servera som tillbehör till fisk, potatis och sås.