Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 17:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spicy-tuna-poke/

Recept

Spicy tuna poke

Foto: Beatrice Lundborg

Rebel Kitchens egen variant av den Spicy Tuna som serveras på pokebaren Sweetfin poke i Santa Monica, och gärna toppas med macadamianötter och färsk mango. Lägg gärna de rivna rotfrukterna i isvatten så behåller de stunsen. Recept på marinader, såser och de andra komponenterna i poken hittar du nedan (klicka på blålänkarna).

1. Fördela riset i botten på fyra skålar.
2. Skeda upp avokadomixen på mitten av riset.
3. Arrangera rivna rotfrukter och romansallad runt avokadomixen.
4. Blanda tonfisken med spicy tuna-såsen och lägg den ovanpå avokadomixen.
5. Ringla över mangomajonnäsen och toppa med rostat sjögräs och salladslök.