Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spokpasta-med-spindeltradar-svart-pasta-med-pumpa-och-mozzarella/

Recept

Spökpasta med spindeltrådar (svart pasta med pumpa och mozzarella)

DN Text

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Kärna ur och skala pumpabiten. Skär köttet i drygt centimeterstora tärningar. Hacka vitlök och urkärnad chilifrukt. Stek pumpatärningarna med bacon och vitlök under omrörning i en stor stekpanna så de får lite stekyta. Salta och peppra.

Tillsätt finhackad chili, rivet apelsinskal (från en väl tvättad frukt) och pressad apelsin. Sätt på lock och låt sjuda på låg värme några minuter tills pumpapköttet är mjukt.

Tärna mozzarellaosten och lägg i. Låt den bli så mjuk att man kan dra ut den till trådar med hjälp av ett par gafflar.

Lägg upp pasta i vardera tallriken och toppa med pumpa-mozzarellablandningen. Riv eventuellt också parmesanost över.