Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 02:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/squashplattar-med-majs/

Recept

Squashplättar med majs

DN Text

Riv squashen på rivjärnets grövsta sida. Lägg i en sil och pressa ut lite av vätskan om rivet känns blött.

Blanda strimlorna med majs, purjolök, finhackad chilifrukt, ägg, vetemjöl, salt och peppar.

Värm en stekpanna med lite matfett och klicka ut 2-3 plättar åt gången. Stek på måttlig värme 2-3 minuter på vardera sidan.

Skiva avokadon, pressa över lite citron och strö eventuellt över korianderblad.

Servera plättarna med avokado, citron- eller limeklyftor att pressa över och eventuellt en klick gräddfil.