Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 21:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/stekt-gardskyckling-med-sommargront-murklor-och-dragon/

Recept

Stekt gårdskyckling med sommargrönt, murklor och dragon

Förbered genom att göra såsen och skala och koka grönsaker medan kycklingen står i ugnen.
Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda kycklingen med olja, honung, salt och peppar. Lägg i ugnsfast form och stek i ugn cirka 1 ½ timme. Ös kycklingen regelbundet med skyn som bildas i formen. Låt vila minst 15 minuter innan servering.

2. Gör såsen. Koka ihop kycklingbuljongen med grädden tills 3 dl återstår. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger. Mixa med smör precis innan servering.

3. Stek murklor i smör några minuter. Skär morot och lök i grova bitar. Vänd ner morötter, lök, kål och potatis tills det blir ljummet.

4. Fördela grönsaker och potatis i 4 tallrikar. Skär upp kycklingen och lägg på tallrik. Häll över rikligt med skummig sås och garnera med dragon.