Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 04:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/stekt-gos-med-primorer-och-pepparrotskeso/

Recept

Stekt gös med primörer och pepparrotskeso

1. Koka potatisen i saltat vatten.

2. Koka sparrisen hastigt i lättsaltat vatten, häll av och spola med kallt vatten.

3. Finstrimla salladslöken och halvera rädisorna.

4. Vänd ihop potatis, sparris, rädisor, salladslök och spenat. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar.

5. Blanda allt till pepparrotskeson.

6. Halvera och stek gösfiléerna i smör i en stekpanna ett par minuter per sida, salta och peppra. Servera med primörsallad, pepparrotskeso och en citronklyfta.

Näring/portion: 407 kcal, 15 g fett 38 g protein 30 g kolhydrater