Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 20:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/stekt-kyckling-med-linssallad/

Recept

Stekt kyckling med linssallad

Kycklingfiléerna serveras med pesto och en linssallad som fått fyllig smak av grillad paprika.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i bitar, ringla på olja, salta, peppra och stek i ugn ca 20 minuter.

2. Linssallad: Koka linserna enligt förpackningen. Blanda linser, avrunnen paprika + 1 msk av oljan, vinäger, salt och peppar.

3. Salta, peppra och stek kycklingen i olja. Skiva filéerna och ringla över pesto. Servera med linssallad och potatis.

Näring/portion: 562 kcal, 25 g fett, 38 g protein, 42 g kolhydrater