Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 20:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/stekt-lok/

Recept

Stekt lök

1. Skala och skär 4 lökar i ringar.

2. Hetta upp smör/margarin i en stekpanna och lägg i löken. Salta och peppra och rör om tills ringarna börjar bli gyllenbruna. Nu kommer krisen – löken är inte riktigt färdig men nu är det lätt att bränna vid. Så:

3. Tillsätt en skvätt vatten i pannan och fortsätt röra och låt löken puttra och stekkoka. Du kan göra om proceduren ett par gånger tills löken är färdig och lite småkrämig. Salta och peppra.