Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-17 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/stekt-salt-sill-med-loksas/

Recept

Stekt salt sill med löksås

DN Text

Vänd de avtorkade sillfiléerna i vetemjöl, doppa dem i det uppvispade
ägget och sist i ströbröd. Stek dem så att de får en brun och frasig yta.

Hacka löken och stek den mjuk och glansig i matfettet. Tillsätt socker. Strö över vetemjölet och vänd runt i pannan. Häll på mjölk och låt såsen sjuda på låg värme cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera sillen och löksåsen med kokt potatis.
Löksåsen är också god tillsammans med stekt fläsk.