Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 02:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/stekta-gronsaker-med-cous-cous/

Recept

Stekta grönsaker med cous-cous

DN Text

Skär moroten i smala strimlor eller tunna slantar. Strimla lök, fänkål och paprika. Stek grönsakerna i lite olja i rymlig stekpanna eller wok. Naturligtvis kan man använda andra grönsaker, välj egna favoriter eller botanisera bland det som finns hemma.

Häll på en bottenskyla vatten när lök och paprika börjar mjukna, salta och peppra lite och täck med lock. Låt sjuda tills morötter och fänkål börjar mjukna och vattnet nästan kokat bort.

Tärna fårosten och lägg ovanpå grönsakerna. Täck med locket och låt pannan stå kvar på värmen ytterligare några minuter så osten börjar smälta.

Laga till cous-cous under tiden. Följ anvisningarna på paketet, men lägg i buljongtärning eller buljongpulver i stället för det salt som brukar rekommenderas. Servera cous-cous och grönsaker med en kryddig chutney, sweetchili-sås eller annat tillbehör med lite het smak.