Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 00:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/stekta-rakor-i-sojasas/

Recept

Stekta räkor i sojasås

Ljuvliga smaker! Vi har gjort extra mycket sås för att den är så god!

1. Skala räkorna och låt ev yttersta änden på stjärten vara kvar.

2. Strimla purjolöken.

3. Skala och riv ingefäran.

4. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme. Tillsätt purjolök, ingefära, salt, vin, socker, soja och ketchup. Rör om och koka ett par minuter.

5. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.

Näring/portion: 409 kcal, 28 g fett, 29 g protein, 10 g kolhydrater