Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-24 11:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/stekta-rakor-i-sojasas/

Recept

Stekta räkor i sojasås

Ljuvliga smaker! Vi har gjort extra mycket sås för att den är så god!

1. Skala räkorna och låt ev yttersta änden på stjärten vara kvar.

2. Strimla purjolöken.

3. Skala och riv ingefäran.

4. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme. Tillsätt purjolök, ingefära, salt, vin, socker, soja och ketchup. Rör om och koka ett par minuter.

5. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.

Näring/portion: 409 kcal, 28 g fett, 29 g protein, 10 g kolhydrater