Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 09:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/strandgaardens-sma-brodbullar/

Recept

Strandgaardens små brödbullar

DN Text

Lös jästen i vatten + öl, tillsätt soc­ker och durumvete. Blanda om, och tillsätt gradvis specialvetemjölet. Kör degen i maskin omkring fem minuter, tillsätt olja och salt mot slutet. Degen ska kännas smidig. Låt den jäsa länge i kylskåp, minst tre timmar men gärna över natten.

Ta fram degen, knåda och baka ut till små bullar, drygt valnötsstora. Låt dem jäsa på plåt ungefär en kvart, grädda i 200 grader 10–15 minuter. Den som har lite mer bråttom kan i stället jäsa degen i rumstemperatur en timme och baka ut som ovan. Men bullarna blir godast med den långa kalljäsningen.