Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 05:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/strommingslada-med-vitt-vin-orter-och-primorer/

Recept

Strömmingslåda med vitt vin, örter och primörer

Strömmingslåda behöver inte smaka tungt och starkt. Det här är en våraktig och lättsam smaksättning. Strömmingslådan kan serveras varm eller kall. Gärna med färskpotatis.

1. Klipp bort ryggfenan från strömmingsfiléerna och salta dem på köttsidan. Rulla filéerna med köttsidan utåt och lägg dem i en smord ugnsfast form.

2. Fräs morotsbitarna i smöret under omrörning på medelgod värme i cirka 5 minuter.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Häll buljong, vin och grädde på morotsbitarna och låt alltsammans sjuda cirka 5 minuter tills såsen blir lite tjockare. Tillsätt citron och svartpeppar. Koka upp och smaka av.

4. Häll såsen över strömmingarna i formen.

5. Grädda i ugnen i 30 minuter tills såsen har tjocknat lite och strömmingarna är färdiga rakt igenom. Strö över persiljan. Servera varm eller kall.