Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 10:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sukiyakilax/

Recept

Sukiyakilax

Rätta artikel

1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i 8 skivor.

2. Hacka nötterna i grova bitar. Strimla mangolden grovt. Skala och hacka vitlöken. Fräs mangold och vitlök i 1 msk olja i en rymlig panna ca 2 min.

3. Rör ut majsstärkelsen i sukiyakisåsen och häll ner den i pannan under omrörning. Låt koka ihop ca 1 minut.

4. Stek laxen 1 msk olja i en stekpanna på hög värme, ca 1 minut på varje sida. Salta. Servera med ris, mangold, nötter och inlagd ingefära.

Näring/portion: Ca 650 kcal, 27 g fett, 33 g protein, 68 g kolhydrater