Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 21:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/supernyttiga-ragbullar/

Recept

Supernyttiga rågbullar

1. Smula jästen i en bunke. Häll det ljumma vattnet över och rör tills jästen löst sig.

2. Rör i honung och rapsolja.

3. Blanda rågmjöl, vetemjöl, solrosfrön, linfrön, kummin och salt. Blanda i mjölblandningen i degbunken. Knåda degen mjuk och smidig eller kör den i köksmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

4. Baka ut degen på mjölat bord till 12 bullar. Låt bullarna jäsa övertäckta på bakplåt i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Pensla bullarna med vatten och strö över pumpafrön. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fått fin färg, ca 20 min.

Energi/bulle: 349 kcal, 15 g fett, 11 g protein, 44 g kolhydrater