Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 04:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/suppli/

Recept

Suppli

DN Text

Dessa risbollar är en klassiker i Rom och finns på många barer och självserveringar. Tilläggsnamnet ”al telefono” har numera försvunnit, men var en populär benämning förr, då de långa vita oststrängarna i varje risboll liknades vid telefontrådar.

1. Stek champinjonerna i smör i en panna. Ta upp och bryn sedan löken och när den fått färg fräser du snabbt upp köttfärsen så att den blir torr och krispig.

2. Tomatsåsen måste vara ordentligt reducerad. Om du använder burk låt tomaterna koka ihop ordentligt i en kastrull med 1 msk olivolja och gärna lite färsk basilika eller persilja.

3. Koka riset enligt anvisningarna på paketet i lättsaltad köttbuljong, men låt det koka endast halva den angivna tiden. Riset måste fortfarande ha en hård kärna och vara ordentligt torrt. Ställ undan och låt kallna.

4. Blanda det kalla riset med tomatsåsen, köttfärsen och svampen. Tillsätt riven parmesan och ett ägg. Smaka av med salt, svartpeppar och nyriven muskotnöt.

5. Forma lätt avlånga bollar och tryck in två tärningar mozzarella i varje suppli. Panera två gånger, först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd (dubbel panering).

6. Fritera bollarna i varm olja tills de har fått en vacker färg och en krispig yta. Låt rinna av på hushållspapper.