Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 07:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/svampbiffar-med-potatismos/

Recept

Svampbiffar med potatismos

Rätta artikel

1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 1 msk smör tills vätskan kokat bort.

2. Häll svampen i en skål. Krossa enbären och strö dem över svampen. Tillsätt färs, ägg, 2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda om väl.

3. Forma färsen till åtta platta biffar och stek dem i 1 msk smör i het stekpanna ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek.

4. Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, spara ca 1 dl som används i moset. Mosa potatisarna och blanda ner crème fraiche och kokspad. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rör till ett fluffigt mos.

5. Servera biffarna med mos, lingonsylt och sallad.

Näring/portion: Ca 620 kcal, 26 g fett, 34 g protein, 59 g kolhydrater