Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 03:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/svampdolmar/

Recept

Svampdolmar

DN Text

Koka korngrynen i drygt dubbla mängden vatten och lite salt ca 15 minuter. Förväll fyra fina savojkålblad ett par minuter i kokande vatten och skär bort lite av den grova bladnerven.

Stek svampen skuren ganska smått i panna utan matfett. När det mesta vattnet kokat in sätter man till lite smör och den hackade löken samt timjan. Stek 5- 10 minuter. Rör ner de kokta korngrynen, smaksätt med salt och peppar. Ta pannan från värmen och rör ner riven ost.

Fördela fyllningen i savojkålen och rulla ihop till en dolma med invikta kanter. Förslut eventuellt med tandpetare. Lägg i en smord ugnssäker form och täck med folie. Ugnsbaka cirka 20 minuter i 200 graders ugnsvärme.

Servera förslagsvis med potatismos.