Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 19:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/svamprisotto-1/

Recept

Svamprisotto

Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan utan att den får färg. Tillsätt riset och låt fräsa med en stund. Sänk värmen och häll i lite av vattnet. Tillsätt grönsaksbuljongtärning och vin. Koka risotton försiktigt och rör om då och då. Späd med lite vatten i taget tills risotton är färdig. Det tar cirka 15 minuter för risotton att bli klar.

Under tiden delar och steker du svampen. Krydda med salt och peppar. Blanda till sist ner den stekta svampen och parmesanosten. Späd eventuellt med mer vatten så det blir en bra konsistens. Risotton ska vara ganska lös.

Tillhörande recept:
Saltimbocca