Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 15:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/svamprisotto/

RECEPT

Svamprisotto

Hacka eller skiva svampen och fräs den med timjan i olivolja. När den börjat få lite färg tillsätter man vitlöken. Salta och peppra och ställ åt sidan.

Värm upp hönsbuljongen. I en annan kastrull fräser man schalottenlöken i lite olivolja. När den blivit mjuk tillsätts vitlöken, fräs ett kort tag och häll därefter i riset. Riset skall bli genomskinligt och då är det dags att hälla på vinet. Låt vinet koka in i riset och tillsätt därefter första sleven buljong. Det får ej koka för kraftigt utan skall bara sjuda. Häll på nästa slev buljong när den första kokat in och fortsätt så. Rör om hela tiden. Smaka på riset, det är klart när det är genomkokt men med lite motstånd. Salta och peppra men var försiktig med saltet eftersom buljongen i sig är relativt salt. Tag av kastrullen från plattan och tillsätt smör svamp och parmesan, rör om försiktigt.