Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 08:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/svampsoppa-med-potatis/

Recept

Svampsoppa med potatis

DN Text

Bryn löken i olja, tillsätt persilja och svamp i bitar. Använder man färsk svamp ska den steka så att vätskan kokar bort. Tillsätt tärnad potatis, vitlök och pudra över mjöl. Stek några minuter under omrörning och häll sedan på vatten och lägg i lagerbladen.

Låt soppan sjuda tills potatisen är mjuk. Lyft ur vitlöksklyftorna. Smaksätt med salt, peppar och mejram. Låt soppan koka ytterligare några minuter och tillsätt på slutet gräddfil eller crème fraiche. Använder man gräddfil får inte soppan koka mer, då skär sig gräddfilen.

Servera soppan med bröd att bryta till. I Slovenien var det också vanligt med klimp av bovetemjöl i soppan.