Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/svartvinbarspaj-med-havrebotten/

Recept

Svartvinbärspaj med havrebotten

Svartvinbärspaj med havrebotten. Foto: Nicklas Thegerström

Det här är en lite annorlunda söt paj som inspirerats av Key lime pie och havrekaka. Den blir saftig i konsistensen och kraftfull i smaken. Pajen kan också frysas in och ätas halvtinad om man så vill. 

1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda ingredienserna till botten och bred ut smeten i en pajform (22–24 cm i diameter). Observera att havrebotten inte ska gå upp längs ytterkanten. Grädda i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

2. Blanda kondenserad mjölk, äggulor, socker, bär och citron i en bunke. Mixa med stavmixer till en slät smet. 

3. Grädda i 15 minuter eller tills fyllningen blivit fast (den är lite dallrig innan den kallnar). 

4. Låt svalna och ställ i kylen. Servera kylskåpskall.

Tips!  Om ni använder varmluftsugn, sänk temperaturen med 15-20 grader.