Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-30 10:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/syrad-squash/

RECEPT

Syrad squash

En hemmaodlare kan lätt få mycket stora mängder squash under högsäsong omkring september. Då är squashen också som billigast i affärerna. Syrning är ett bra sätt att ta till vara överflödet.

1. Skölj squashen. Skär bort och släng blomfästena. Strimla ­squashen grovt.

2. Blanda strimlorna med saltet i en skål.

3. Packa burken full med squash. Pressa ordentligt så att alla luftbubblor försvinner.

4. Täck ytan och se till att strimlorna är väl täckta av saltlake. Lägg på ett lock eller en tallrik. Låt stå i rumstemperatur i 14 dagar, sedan är squashen färdig att äta.

5. Förvara squashen i kylskåpstemperatur.