Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 13:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/syrad-svartkal/

RECEPT

Syrad svartkål

Syrad svartkål.
Syrad svartkål. Foto: Tom Wall

Svartkål är med sin lite nötiga smak en himla trevlig kålsort. Precis som alla andra grönsaker går svartkål fint att syra, men eftersom den inte innehåller så mycket socker blir processen bättre om den syras i sällskap av vitkål. Och om du inte har tillgång till svartkål går det lika bra att byta ut den mot någon annan bladkål, exempelvis grönkål.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in