Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 14:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tallrikslax-med-farskpotatis-och-graslokssmor/

Recept

Tallrikslax med färskpotatis och gräslökssmör

Tallrikslax med färskpotatis och gräslökssmör. Foto: Nicklas Thegerström

Det här är ett gammalt folkligt sätt att laga till fisk – på en platta. Förr la man helt enkelt urvattnade saltsillfiléer på en tallrik ovanpå ­potatiskastrullen och lät fisken tillagas av den milda värmen – ibland täckt med smörpapper. Man kan använda kastrullmetoden ovanpå vad som helst som kokas, en soppa, en gryta eller ett äggkok, bara man har en tallrik som passar kastrullen någorlunda.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in