Det här är ett gammalt folkligt sätt att laga till fisk – på en platta. Förr la man helt enkelt urvattnade saltsillfiléer på en tallrik ovanpå potatiskastrullen och lät fisken tillagas av den milda värmen – ibland täckt med smörpapper. Man kan använda kastrullmetoden ovanpå vad som helst som kokas, en soppa, en gryta eller ett äggkok, bara man har en tallrik som passar kastrullen någorlunda.
DIGITAL PRENUMERATION
Läs gratis till lucia.
Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.
-
Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning
-
Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se
-
Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.