Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-30 05:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tapenadefyllda-strommingsrullar/

Recept

Tapenadefyllda strömmingsrullar

DN Text

Sätt ugnen på 225 grader. Använd färdig oliv-sardellröra från butiken eller gör egen i matberedare. Finfördela alla ingredienser och blanda eventuellt i lite olja så att det blir en bredbar massa.

Lägg ut de rensade strömmingsfiléerna och bred på 1 tsk tapenade på varje. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnseldfast form.

Pressa över citronsaft och ringla lite olja över. Smula rosmarin över. Salta lite och vrid över lite nymald peppar ur kvarn.

Stek i ugnen 15-17 minuter. Servera med potatismos.

Rulladerna är också goda att äta kalla till en knäckebrödsmacka. Eller servera tapenadeströmmingen som ett nytt inslag på julbordet.