Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 09:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/teddys-hasselnots-och-limemousse/

Recept

Teddys hasselnöts- och limemousse

DN Text

Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta hasselnötterna i ca 5 minuter. Lägg de varma nötterna i en kökshandduk och gnugga försiktigt bort skalet.

Koka likören och sockret på svag värme tills sockret har lösts upp.

Smält nutellan i en skål över vattenbad. Rör ner 1/2 dl av grädden. Tillsätt likören och blanda till en slät smet. Låt smeten svalna något men inte kallna helt.

Vispa grädden. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner grädden och äggvitorna i nutellakrämen.

Hacka nötterna och blanda med limeskalet. Varva mousse och nötter i glas eller portionsskålar.