Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-18 16:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/teddys-hasselnots-och-limemousse/

RECEPT

Teddys hasselnöts- och limemousse

DN Text
Bild: Anette Nantell

Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta hasselnötterna i ca 5 minuter. Lägg de varma nötterna i en kökshandduk och gnugga försiktigt bort skalet.

Koka likören och sockret på svag värme tills sockret har lösts upp.

Smält nutellan i en skål över vattenbad. Rör ner 1/2 dl av grädden. Tillsätt likören och blanda till en slät smet. Låt smeten svalna något men inte kallna helt.

Vispa grädden. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner grädden och äggvitorna i nutellakrämen.

Hacka nötterna och blanda med limeskalet. Varva mousse och nötter i glas eller portionsskålar.