Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 08:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/thaiinspirerad-kraftsoppa/

Recept

Thaiinspirerad kräftsoppa

DN Text

Ta vara på skal, huvuden och klor när du använder kräftstjärtarna från ett paket frysta kräftor.

Krossa dem lätt och fräs upp i neutral olja med röd currypasta och grovhackad lök i en rymlig gryta. Stek 3–4 minuter under omrörning.
Häll på vin, vatten och kokosmjölk och låt sjuda på låg värme cirka 10 minuter. Sila bort skalen i ett durkslag och ta vara på vätskan. Pressa lite på de krossade skalen så du får ut så mycket som möjligt av den goda soppbasen. Det ska bli cirka sex deciliter.

Smaka eventuellt av med mer röd curry om du vill ha starkare soppa och salt om det behövs.
Lägg glasnudlar i blöt så de blir mjuka.
Skär salladslöken i lite sneda bitar och låt dem koka någon minut i soppan.

Bottna varje portionsskål med lite glasnudlar. Klipp några gånger i nudlarna så blir de enklare att äta.

Häll på den heta soppan och se till att salladslöken blir någorlunda jämnt fördelad. Lägg några kräftstjärtar i varje och korianderblad.

Servera soppan med både sked och gaffel.