Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 19:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/thailandsk-nudelsallad-med-kyckling-och-jordnotssas/

Recept

Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås

1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.

2. Bena ur och skär kycklingen i bitar.

3. Fräs wokmixen i 2 msk olja enligt anvisning på förpackningen.

4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skala en lime med potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur två, skär den tredje i klyftor till servering.

5. Blanda 2 msk olja med socker, fisksås, limeskal och limesaft i en skål. Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. Strö över nötter och servera med limeklyftor.

Näring/portion ca 660 kcal, 25 g fett, 43 g protein, 62 g kolhydrater