Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 01:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/thailandsk-pasta/

RECEPT

Thailändsk pasta

Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet, det brukar räcka att man lägger dem i kokande vatten och låter dem stå i fem minuter. Spola nudlarna i kallt vatten och låt rinna av.
Skölj salladskålen, thaibasilikan och purjolöken.

Skala moroten och skär den i tunna, tunna strimlor.

Varva strimlad salladskål, nudlar, purjo, morot och kräftstjärtar direkt i portionskålar.
Garnera med några blad av salladskål och basilika.

Strö över jordnötter.

Rör ihop dressingen och ringla den över.