Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-11 13:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/thailandska-varrullar/

Recept

Thailändska vårrullar

DN Text

Strimla vitkålen fint och riv moroten. Hacka löken och vitlöken. Bryn grönsakerna i lite olja. Lägg i köttfärs eller hackad, blötlagd svamp, krydda med vitpeppar, salt, koriander och soja. Stek fyllningen under omrörning.
Låt svalna.
Lägg ca 2 msk fyllning på varje vårrulleplatta. Vik in ändarna, rulla ihop och "klistra" skarven med mjöl-vattenblandningen.

Fritera vårrullarna i olja med neutral smak på hög värme till de fått en gyllengul färg.
Servera med sweet chili-sås och eventuellt ris.