Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-24 04:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/thaisallad-med-rakor-och-ingefarsdressing/

Recept

Thaisallad med räkor och ingefärsdressing

1. Tina räkorna om frysta används. Skala och ställ dem i kyl till servering.


2. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg i sockerbönorna när ca 1 minut återstår av koktiden. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten. Skär eventuellt sockerbönorna på snedden.


3. Skala och tärna gurkan. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och finstrimla salladslöken fint. Halvera, kärna ur och tärna avokadorna.


4. Kärna eventuellt ur och finstrimla chilin. Ansa och skiva rädisorna fint. Lägg dem i iskallt vatten så att de blir krispiga.


5. Ingefärsdressing: Halvera och pressa saften ur limen. Blanda limesaft med övriga ingredienser.


6. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna.


7. Blanda nudlar och sockerbönor med hälften av dressingen. Tillsätt gurka, paprika, lök, chili och rädisor.


8. Varva nudelsalladen med spenat och räkor i en stor skål. Toppa med korianderblad, sesamfrön och resten av dressingen. Servera med limeklyftor.


Näring/portion: Ca 520 kcal, 25 g fett, 25 g protein, 45 g kolhydrater