Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 05:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tigerbiff/

Recept

Tigerbiff

En elegant råbiff får man om man kombinerar nötköttet med fiskrom. Det kan naturligtvis duga med enklare sorter, som stenbitsrom, men blir nog godast med löjrom, då kallas kreationen för tigerbiff. Lejonbiff är namnet på råbiff toppat med rysk svart kaviar. Rommen bör den få rinna av i en sil.

Mal köttet två gånger på kvarnens finaste skiva (eller be att de gör det i butiken). Knåda köttet ett litet tag och tillsätt lite vatten. Forma till fyra biffar. Gör ett rutmönster med en kniv och salta och peppra. Lägg upp biffarna på var sin tallrik. Garnera med löjrom, dillkvistar och en klyfta av citron. Se till att sätta fram salt och peppar på bordet.