Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 23:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/timjan-pannacotta-med-rabarber/

Recept

Timjan-pannacotta med rabarber

DN Text

Pannacotta, italiensk gräddpudding, är en dessert som går att variera i det oändliga med olika smaksättningar. Här används timjan eftersom det passar så bra till rabarber.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden med vaniljstång, socker och timjan. Ta kastrullen från värmen. Rör ner gelatinbladen i grädden så att de smälter. Sila gräddblandningen genom en finmaskig sil. Häll upp smeten i portionsstora glas och ställ in dem i kylen för att stelna i minst 2 timmar.

Koka upp lagen till rabarbern. Skär stjälkarna i strimlor på längden och lägg dem i en bunke. Slå den varma lagen över och låt det dra tills lagen svalnat.

Servera pannacottan med inkokt rabarber och lite av lagen. Dekorera eventuellt med timjanblad.

Spadet som blir över kan man frysa in och sedan raspa upp med gaffel. Servera som granité i portionsskålar.