Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 18:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/timjansbraserat-flasklagg/

Recept

Timjansbräserat fläsklägg

Foto: Ingvar Eriksson

1. Skala de gula lökarna och två morötter och skär i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken.

2. Lägg grönsakerna och fläskläggen i en gryta, slå på vinet. Fyll på med saltat vatten så att köttet täcks och tillsätt 1 kruka timjan. Koka tills köttet är mört – fyll på med vatten då och då om det behövs. Koktid för fläsklägg är ungefär 1 timme och 15 minuter.

3. Ta upp fläskläggen och koka ihop spadet tills smaken är fyllig. Red lätt med majsstärkelse, ungefär 1 tsk per dl vätska, smaka av med salt och peppar. Sila såsen.

4. Skala de resterande morötterna, skär i bitar och koka mjuka i saltat vatten. Skala smålöken och koka i rödvinssåsen tills klara.

5. Dela och stek champinjonerna.

6. Servera fläskläggen med morötter, smålöken i såsen, champinjoner och exempelvis potatispuré eller färskpotatis.