Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 18:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/timjansbraserat-flasklagg/

Recept

Timjansbräserat fläsklägg

1. Skala de gula lökarna och två morötter och skär i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken.

2. Lägg grönsakerna och fläskläggen i en gryta, slå på vinet. Fyll på med saltat vatten så att köttet täcks och tillsätt 1 kruka timjan. Koka tills köttet är mört – fyll på med vatten då och då om det behövs. Koktid för fläsklägg är ungefär 1 timme och 15 minuter.

3. Ta upp fläskläggen och koka ihop spadet tills smaken är fyllig. Red lätt med majsstärkelse, ungefär 1 tsk per dl vätska, smaka av med salt och peppar. Sila såsen.

4. Skala de resterande morötterna, skär i bitar och koka mjuka i saltat vatten. Skala smålöken och koka i rödvinssåsen tills klara.

5. Dela och stek champinjonerna.

6. Servera fläskläggen med morötter, smålöken i såsen, champinjoner och exempelvis potatispuré eller färskpotatis.