Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-25 06:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tjalknol-pa-lamm/

Recept

Tjälknöl på lamm

DN Text

Sätt ugnen på 80 grader och lägg in steken i ugnen på ett galler med en långpanna under.

Efter 6-7 timmar är köttet mjukt. Stick in en köttermometer.

Stek köttet tills det når 70 graders innertemperatur. Det kan ta olika lång tid beroende på vilken form steken har.

Under tiden, gör i ordning lagen. Stöt korianderfröna lätt i mortel så att de spricker lite. Smula lagerbladen. Koka upp kryddor, (vitlök), vatten och salt och låt koka någon minut. Drag av från värmen och låt kallna.

När köttet är färdigt, ännu varmt och lagen har kallnat, lägg ner köttet i lagen. Låt stå i 2 dygn.

Servera köttet tunnskuret och kallt med potatis som risotto (se recept här intill) eller potatissallad. Surkål eller andra fermenterade grönsaker är gott till.