Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-16 08:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tofu-och-kikartscurry-med-spenat/

Recept

Tofu- och kikärtscurry med spenat

Foto: Carina Gran

Garam masala är en indisk kryddblandning som bland annat innehåller spiskummin och kardemumma.

Rätta artikel

1. Skär tofun i mindre kuber. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Stek tofun gyllenbrun i olivolja, 2–3 min. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sötpotatisen gyllenbrun, ca 10 min.

2. Skala och finhacka en vitlöksklyfta. Kärna ur och finhacka chilin. Strö vitlök och chili över potatisen och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och ställ åt sidan.

3. Skala och finhacka rödlök och en vitlöksklyfta. Fräs lök, vitlök och ingefära i rapsolja i en gryta 2–3 min. Tillsätt curry, paprikapulver, garam masala och kajennpeppar. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärter och tomater i grytan. Tillsätt vattnet. Krydda med 1 tsk salt. Låt puttra utan lock ca 15 min.

4. Värm tofu och sötpotatis i en stekpanna. Vänd ner bladspenaten. Servera fräset med currygryta och citronklyftor.

Näring/portion: Ca 430 kcal, 21 g fett, 16 g protein, 36 g kolhydrater