Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 19:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomat-och-melonsallad-med-kryddig-korv/

Recept

Tomat- och melonsallad med kryddig korv

Kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar.
Kärna ur och skala melonen och skär den i tärningar.

Hacka löken och strimla stjälken. Salladslök skärs i diagonala, knappt centimeterlånga bitar.

Rör ihop alla ingredienser till dressingen och häll över. Låt stå en stund och rör om någon gång under tiden.

Både tomater och melon smakar mest och bäst när de är rumstempererade.

Anledningen till att tomaterna i receptet ska kärnas ur är att de ska bli mindre blöta. Smaken blir också mer koncentrerad.

Stek eller grilla kryddiga korvar och servera till salladen.