Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-20 03:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomatoverbakad-torsk/

Recept

Tomatöverbakad torsk

Foto: Eva Tedesjö

Det frysta torskblocket blir överraskande gott i den här örtiga tomatsåsen. Hungrig? Gör dubbel sats – den är god i matlådan också.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär den frysta fisken i 2 cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsfast form, ca 20x25 cm, salta på fisken. Täck med folie och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter. Folien går bra att återanvända.

3. Hacka löken fint. Fräs den snabbt i olja en kastrull. Tillsätt krossad tomat, grädde, peppar och hälften av oreganon. Låt småputtra i väntan på fisken.

4. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

5. Ta ut fisken, häll tomatsåsen över. Ställ in i ugnen igen, utan folie, i 15 minuter. Strö över osten, och grädda i ca 5 minuter till, tills fisken är klar, dvs inte geléig i mitten

6. Ta ut fisken, smula över resten av oreganon. Servera till tillsammans med grönsaker och bulgur.

Här hittar du hela menyn till vecka 1.

Här hittar du samtliga veckomenyer.