Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 11:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomatpotatis/

Recept

Tomatpotatis

Enkelt och gott är att kombinera två av sommarens höjdpunkter: färskpotatis och tomater. Saftigt, snällt och gott till grillat.

1. Tag bort fnaset från tomaterna och skär ett kryss i tomatens andra ände.

2. Doppa tomaterna i kokande vatten till skalet börjar skrynkla sig (det tar 15–45 sekunder).

3. Tag upp tomaterna och skölj dem kalla eller lägg dem i en skål med isvatten.

4. Mixa tomaterna med tabasco, tomatpuré, olivolja, citron, spiskummin, paprikapulver och salt tills det blir en slät och fin sås. Smaka av och tillsätt en gnutta socker.

5. Koka upp såsen och lägg i färskpotatisarna. Låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills potatisen är genomkokt. Smaka av.