Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-11 00:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomatsallad-med-sasongens-grona-lokar/

Recept

Tomatsallad med säsongens gröna lökar

Foto: Fredrik Funck

Jag är så förtjust i olika gröna stjälkiga lökar. Det är något somrigt och glatt med smaken av kajp eller ramslök. Här en tomatsallad där man mjukar av dessa med kokande vatten. Var noga med valet av tomater. De ska vara riktigt, riktigt mogna. Annars kan det vara. Gott till rimmad gös.

1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg den hackade löken i ett durkslag. Häll över det kokande vattnet. Låt rinna och ånga av.


2. Blanda lökhacket med salt, peppar, vinäger och olja i en bunke.

3. Skär tomaterna småbitar och placera dem i en serveringsskål. Häll över dressingen med löken. Servera sval.