Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 07:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomatsallad-med-vattenmelon-och-feta/

Recept

Tomatsallad med vattenmelon och feta

Foto: Stefan Wettainen

Enkelt är gott. Särskilt sommartid. En av mina absoluta favoritsallader består av vattenmelon och feta, men här har jag valt att korsa den med en vanlig tomatsallad. Fräscht, läskande och sommar i hundraåttio.

1. Skär tomater och vattenmelon i ungefär lika stora bitar. Häll upp alltsammans i en bunke och tillsätt lite salt. Låt stå medan du fixar resten.
2. Vispa ihop olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp tomater och vattenmelon på ett stort fat.
4. Bryt över fetaosten. Strö över salladslök och örter (spara lite till garnering). Ringla över dressingen och blanda försiktigt. Peppra lite extra och garnera med extra grönt.
5. Väldigt gott till en grillad biff.