Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Tomatsallad med vattenmelon och feta

Foto: Stefan Wettainen

Enkelt är gott. Särskilt sommartid. En av mina absoluta favoritsallader består av vattenmelon och feta, men här har jag valt att korsa den med en vanlig tomatsallad. Fräscht, läskande och sommar i hundraåttio.

Ingredienser. Tomatsallad med vattenmelon och feta

Portioner: 4

4–6 stora mogna tomater eller 10–15 små blandade
1 liten vattenmelon eller ½ stor
½ dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
150 g fetaost
2 salladslökar, strimlade
1 kruka basilika
1 kruka mynta
salt och nymalen svartpeppar

1. Skär tomater och vattenmelon i ungefär lika stora bitar. Häll upp alltsammans i en bunke och tillsätt lite salt. Låt stå medan du fixar resten.
2. Vispa ihop olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp tomater och vattenmelon på ett stort fat.
4. Bryt över fetaosten. Strö över salladslök och örter (spara lite till garnering). Ringla över dressingen och blanda försiktigt. Peppra lite extra och garnera med extra grönt.
5. Väldigt gott till en grillad biff.