Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 12:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomatsoppa-med-linser/

Recept

Tomatsoppa med linser

DN Text

Skär sellerin i små tärningar, hacka lök och vitlök. Fräs upp allt i lite olja i tjockbottnad kastrull.

Klipp några tag i tomaterna i burken med sax och häll sedan innehållet i kastrullen, liksom vatten och koncentrerad grönsaksfond.
Låt det koka upp och lägg i linserna och kummin. Om du använder torkade: Koka tills de är mjuka, i cirka 20 minuter. Späd ev med mer vatten om soppan känns för tjock.

Använder man kokta linser på burk räcker det att koka soppan i cirka 10 minuter.

Smaka av med salt, peppar och en liten skvätt balsamvinäger.

Strö riktigt fint strimlad purjolök över soppan i respektive tallrik.
Servera gärna med en grillad dubbelmacka med ost.